Thumbnail

Storebrødre og storesøstre bliver landsdækkende tilbud

Christian og Janus highfiveVed hjælp af fire bevillinger fra Socialstyrelsen og med støtte fra TrygFonden, kan foreningen nemlig udbrede den succesfulde Storebror Storesøster-indsats til hele landet.

"Vi er super glade for, at vi med bevillingen fra Socialstyrelsen og tidligere støtte fra Trygfonden nu kan udbrede vores succesfulde Storebror Storesøster-indsats til resten af landet,” siger direktør Mikkel Hyldebrandt Jensen. ”Det betyder, at endnu flere børn og unge kan få en ekstra fortrolig voksen i deres liv, én som de kan dele oplevelser med i hverdagen og søge støtte hos i en tid med identitet og udvikling,” forklarer han.

Venskaberne i indsatsen er for lidt ældre børn (11-15 år) og lidt yngre voksne (20-35 år). Det er venskaber, der giver en helt særlig søskendelignende relation, og som giver de unge mere mod i en tid med identitetsdannelse og udvikling.

De sidste tre år har det været muligt at få en storebror eller storesøster i Nordjylland, og tilbuddet har været en succes blandt både de frivillige, de unge og deres forældre. Eksempelvis siger en mor: ”En reservesøster er det bedste, jeg nogensinde har givet min datter. Det er hendes frirum i hverdagen, og jeg får den gladeste pige hjem igen.” Forældrene beskriver desuden en storebror eller storesøster som en god sparringspartner i deres barns ungdomsliv. Takket være netværksskabende aktiviteter på tværs af venskaberne får både børnene og de unge frivillige et netværk med andre ligesindede i området.

Du kan også blive en del af indsatsen ved at melde dig som storebror eller storesøster eller ved at give dit barn en ung voksen i sit liv. Læs mere under Bliv frivillig eller Få en ven