Bryd Boblen, pigevenskaber for livet

Bobler er en del af et godt børneliv - medmindre dit barn lever i én. Med initiativet Bryd Boblen sætter Børns Voksenvenner Hovedstaden særligt fokus på at skabe venskaber mellem piger og kvindelige voksenvenner. Med en voksenven kan du hjælpe din datter ud i livet og give hende mod på nye udfordringer. Din datter får en ekstra voksen at snakke med eller få nye oplevelser sammen med. Bor du i Hovedstadsområdet, kan din datter få en voksenven, hvis hun er mellem 6 og 15 år.

En voksenven erstatter ikke dig og din rolle som forælder, men er en ekstra voksen i dit barns liv og en rollemodel, som dit barn kan spejle sig i. Vi har skabt venskaber siden 1990, og vores erfaring er, at et venskab gennem Børns Voksenvenner kan være med til at give børn styrket tro på eget værd og mod på nye udfordringer.

Din datter kan få en voksenven, hvis

  • hun er mellem 6 og 15 år
  • du og din datter ingen eller kun sporadisk kontakt har til den anden forælder
  • hun har et spinkelt netværk med få tætte voksenrelationer
  • du bor alene med din datter, eller der er svær sygdom eller svære handicaps blandt den øvrige del af familien
  • hun selv ønsker at få en ekstra voksen i sit liv. 

Er du interesseret i at give din datter en voksenven?

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn kan få en voksenven, eller har du andre spørgsmål? Du er meget velkommen til at kontakte Børns Voksenvenner Hovedstaden på mail hovedstaden@voksenven.dk eller tlf. 33 15 19 48. Telefonerne er åbne mandag-torsdag: 9.00-16.00 og fredag: 9.00-15.00.

Læs mere om, hvilken forskel en voksenven kan gøre, eller ansøg om at få en voksenven til din datter.

Hør Kirsten fortælle, hvad det har betydet for hendes datter Signe Marie at få Clara som voksenven.

Hvad laver din datter og voksenvennen sammen?

Voksenvennerne er frivillige voksne kvinder i alderen 20-70 år med både tid og overskud til at tage del i dit barns liv. Din datter og voksenvennen mødes typisk 2-4 gange om måneden, og de bestemmer selv, hvad de laver; de kan bage, lave perlekranse, bruge en eftermiddag på fodboldbanen, gå en tur eller bare være sammen og snakke.

Alle voksenvenner har en ren børne- og straffeattest, gennemgår en grundig matchproces og uddannes ved Børns Voksenvenner, inden de godkendes. Det er gratis at få en voksenven, og alle henvendelser er fortrolige.

Facebook og Instagram kan du følge med i kampagnen Bryd Boblen og se eksempler på venskaber.

Bryd Boblen, pigevenskaber for livet