Hvem kan blive voksenven?

For at blive voksenven er det en uomgængelig forudsætning, at man kan fremvise en ren straffe- og børneattest. Derefter gennemgår personen mindst ét dybdegående screening interview, hvor Børns Voksenvenner efter en fast metodik afgør, om personen er egnet som voksenven. Vurderer vi, at personen er egnet som voksenven, går ”matchningsprocessen” i gang.

Matchningsprocessen
For at sikre succesfulde venskaber opererer Børns Voksenvenner med ”matchere”, som matcher barnet med en voksenven fra vores liste. Processen er systematiseret og særdeles grundig, den indbefatter blandt andet interviews og besøg hos både barnets familie og voksenvennen. Vi lægger vægt på blandt andet geografi, fælles interesser og peronlig kemi, når vi mathcer børn og voksenvenner. Matchningen foretages altid af mindst to personer, hvoraf mindst den ene har en relevant uddannelse og erfaring fra social- og sundhedsområdet.

I de meget sjældne tilfælde hvor et venskab ikke fungerer, kan det til enhver tid afbrydes af både barn og voksen.

Vil du vide mere om vores screenings- og matchprocesser, mulighederne for at give dit barn en voksenven eller andet, er du altid velkommen til at kontakte din lokalforening. Du finder alle lokalforeningers kontaktinfo ved klikke på "Lokalt" i øverste højre hjørne. 

Er du lidt i tvivl? Prøv at se dette indslag om venskabet mellem Sander og Poul, som blev bragt i TV2 Nord d. 4. oktober 2015

Hvem er vi?

Bliv medlem