Thumbnail

En reservesøster for livet: Mie og Andrea i Go'Morgen Danmark

Så du 12-årige Andrea og hendes storesøster 26-årige Mie på landsdækkende tv her til morgen? De to seje venner var fløjet ind fra Nordjylland for at fortælle om deres venskab for rullende kameraer.

Mie, Andrea og Mikkel i Go'Morgen DanmarkMie og Andrea har i snart to år været venner gennem vores Storebror Storesøster-indsats i Nordjylland. Sammen med vores direktør, Mikkel Hyldebrandt Jensen, mødte de i morges meget tidligt op i Go’ Morgen Danmarks studie til en snak om, hvad venskaber gennem Børns Voksenvenner betyder. Andreas mor Louise var også med i udsendelsen via en videohilsen til Mie med en stor tak for den forskel, hun gør for Andrea.

Siden 2016 har tilbuddet om en storebror eller storesøster kørt som pilotprojekt i Nordjylland. Venskaberne i indsatsen er for lidt ældre børn (11-15 år) og lidt yngre voksne (20-35 år). Det er venskaber, der giver en helt særlig søskendelignende relation, og som giver børnene/de unge mere mod i en tid med identitetsdannelse og udvikling. Foruden venskabet de to imellem, mødes venskabsparrene også til arrangementer på tværs af venskaber – disse netværksskabende aktiviteter er unikke for Storebror Storesøster-indsatsen. Det giver både de frivillige storebrødre og storesøster et socialt netværk, og det giver de unge mod på at deltage i andre aktiviteter i deres lokalområde.

Evalueringen fra Storebror Storesøster-indsatsen i Nordjylland viser, at tilbuddet har været en succes blandt både de frivillige, de unge og deres forældre. Det giver blandt andet børnene et frirum fra en hverdag, som kan være presset og i øvrigt er præget af udvikling og identitetsdannelse. De gode resultater er vi nu i gang med at brede ud til resten af landet, så endnu flere børn og unge kan få glæde af en ekstra voksen i deres liv. Den landsdækkende indsats er finansieret frem til sommeren 2020 af Socialstyrelsen og TrygFonden.

Du kan se eller gense det fine indslag med Mie, Andrea, Louise og Mikkel på TV2 Play.