Thumbnail

Jubilæumsår skudt i gang med rekordmange venskaber

Aldrig før er der i løbet af ét år skabt så mange venskaber i Børns Voksenvenner som i 2019. 305 børn, unge og familier fik hen over året en ekstra voksen i deres liv. Det er ikke kun fantastisk for børnene men også en rigtig flot indflyvning til foreningens 30 års-jubilæum.

Storesøster og lillesøsterØget selvværd, mod på nye udfordringer og ikke mindst en rigtig god ven at tale med og få sjove oplevelser med. Det er essensen af de venskaber, som Børns Voksenvenner danner mellem børn med få tætte voksenrelationer og frivillige voksne med tid og overskud til at gøre en kæmpe forskel. I 2019 fik 305 børn, unge og familier en ekstra fortrolig voksen i deres liv – og det er flere end nogensinde før.

”Det er 53 flere venskaber end forrige år, som i parentes bemærket var vores næstbedste år, og altså et fantastisk flot resultat. Jeg er rigtig stolt af vores frivillige og ansattes store arbejde. Det betyder alverden for et barn at have tætte voksenrelationer, og venskaberne gør en kæmpe forskel,” fortæller Mikkel Hyldebrandt Jensen, direktør i Børns Voksenvenner.

Flere storebrødre og storesøstre

Flere unge fik i 2019 glæde af, at tilbuddet om at få en storebror eller storesøster i efteråret blev bredt ud til hele landet. Venskaberne mellem lidt ældre børn (11-15 år) og lidt yngre voksne (20-35 år) giver nogle helt særlig søskendelignende relationer, som støtter de unge i en tid med identitetsskabelse og udvikling. I alt fik 30 unge en storebror eller storesøster i 2019.

30 år i børnenes tegn

I år fejrer Børns Voksenvenner 30 år, og det giver anledning til at sætte ekstra fokus på de mange gode venskabshistorier, både nye og gamle, men i særdeleshed også den store grundighed og det store frivillige arbejde, som ligger bag venskabsrekorden.

Jubilæet vil blandt andet blive markeret landet over med lokale jubilæumsfejringer i september.

Mange børn venter stadig

På trods af de rekordmange venskaber ventede 369 børn ved udgangen af 2019 på en voksenven.

”Der kommer løbende børn til, som kunne have glæde af en voksenven. Derfor er vi fortsat på udkig efter frivillige landet over, så ingen børn skal vente for længe eller forgæves,” siger direktør Mikkel Hyldebrandt Jensen.