Gå til hovedindhold

Bliv frivillig i lokalforening

Vil du være med til at gøre en forskel i en af vores mange lokalforeninger landet over eller på et af vores seks regionskontorer? Du kan bl.a. hjælpe med fundraising, sociale medier, videoproduktion, aktiviteter, events, kommunikation, eller du kan stille op til bestyrelsen i en af vores lokalforeninger. Læs mere om de forskellige frivilligroller og ansøg som frivillig længere nede på siden.

Vi har næsten også altid brug for frivillige matchere til at skabe venskaber og matche hvert barn/familie med den helt rigtige voksenven. Det kan du læse mere om på siden "Bliv matcher" i menuen.

 


Dine muligheder for at blive frivillig

Medlem af lokalbestyrelse

Som frivillig i en lokalforenings bestyrelse kan du være med til at drive og udvikle Børns Voksenvenners lokale indsats i dit område. Som medlem af lokalbestyrelsen har du mulighed for at vælge et ansvarsområde, som du har lyst til at have særligt fokus på. Det kan eksempelvis være indenfor:

 • Matching af venskaber
 • PR / marketing / sociale medier
 • Aktiviteter / udflugter / events
 • Frivilligpleje og hvervning af frivillige
 • Lokal fundraising


Vi tilbyder dig:

 • Gode muligheder for medindflydelse og ansvar
 • Et nyt spændende og inspirerende netværk
 • En platform hvorfra du kan gøre en forskel for mange børn, der savner en ekstra fortrolig voksen i deres liv


Til gengæld forventer vi bl.a., at du:

 • Kan afsætte ca. 1-4 timer om ugen afhængig af, hvilke initiativer vi iværksætter i lokalbestyrelsen
 • Kan bidrage med idéer til, hvordan vi udvider kendskabet til Børns Voksenvenner i lokalområdet – og at du kan hjælpe med at føre det ud i livet
 • Er udadvendt og god til at lytte, og er passioneret for at yde frivilligt arbejde, hvor du hjælper børn og unge


Hvem kan blive frivillig?
Du kan være pensioneret, studerende, ledig, freelancer eller noget helt femte – det er for os underordnet. Det vigtigste er, at du er engageret og er interesseret i at gøre en forskel, lære mere og lave frivilligt arbejde.  

Arbejdet er ulønnet men giver dig en oplagt mulighed for at kunne tilføje relevant erfaring til dit CV eller bruge din erfaring i en god sags tjeneste.

Kontakt din lokalforening her for at høre nærmere

Fundraising

Som frivillig fundraiser kan du være med til at søge penge fra lokale fonde og virksomheder, kommunale puljer og sponsorer. Pengene går typisk til lokale aktiviteter og udflugter for børn/venskabspar eller til projekter, events og kampagner i lokalområdet.

Kontakt din lokalforening her for at høre nærmere

Aktiviteter & events

For at styrke at styrke venskaberne, skabe netværk på tværs og støtte børnene i deres udvikling afholder lokalforeningerne løbende aktiviteter for deres venskabspar. Som frivillig kan du hjælpe med at stable lokale aktiviteter på benene, som kan give børn og voksenvenner sjove og hyggelige oplevelser og mulighed for at lære de andre venskabspar at kende.

Kontakt din lokalforening her for at høre nærmere

Kommunikation & sociale medier

Vi har brug for at udbrede kendskabet til Børns Voksenvenner. Du kan blandt andet hjælpe ved at skabe kontakt til lokalaviser og lokalradio i forbindelse med events og aktiviteter i lokalforeningen, eller ved at lave opslag til lokalforeningens sociale medier og besvare henvendelser på disse platforme – og måske arbejde med annoncering på sociale medier, hvis du er til det? Du kan også hjælpe med at synliggøre Børns Voksenvenner til begivenheder og arrangementer i lokalområdet.

Kontakt din lokalforening her for at høre nærmere

Videoproduktion

I Børns Voksenvenner kan vi altid bruge nyt videomateriale til sociale medier, oplæg, hjemmeside osv., som viser vores arbejde, og hvad det vil sige at have en voksenven eller at være voksenven. Synes du, det er sjovt at lave video og fortælle historier igennem et kamera? Måske har du erfaring fra dit studie eller arbejde, eller måske har det bare været en hobby for dig at lave video. Måske vil du gerne træne dine skills, så du kan blive endnu bedre?

I så fald er du meget velkommen til at kontakte os – hvad enten du har lyst til at lave en enkelt video for os eller være tilknyttet i længere tid. Der er mange muligheder for at være kreativ og selv have indflydelse på det, du laver, og der er frihed til at arbejde med forskellige formater og genrer afhængig af, hvad du har lyst til og erfaring med.

Du skal være indstillet på, at arbejdet er ret selvstændigt, men du vil selvfølgelig have en kontaktperson og mulighed for sparring og støtte – og måske er der allerede andre videofrivillige i dit område eller andre steder i landet, som du kan samarbejde eller sparre med.

Kontakt din lokalforening eller dit regionskontor for en snak om mulighederne.

Andre spændende idéer?

Har du andre idéer til, hvordan lige præcis du kan bidrage til Børns Voksenvenner og bringe dine kompetencer, din faglighed, din personlighed eller din passion i spil, så hører vi meget gerne fra dig!

Der kan være forskellige behov og muligheder i de forskellige lokalforeninger, og vi er altid åbne for nye input og mennesker, der har lyst til at bidrage og gøre en forskel.

Så har du en idé – eller måske bare en halv idé – så er du velkommen til at kontakte din lokalforening her til en snak om mulighederne.


 

Få mere info og ansøg som frivillig

Vil du gerne høre mere om mulighederne for at blive frivillig i dit lokalområde lige nu, så kontakt din lokalforening her eller ansøg om at blive frivillig via knappen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig!


 

Følg med

På vores sociale medier finder du masser af historier og billeder fra glade venskaber landet over:

Se vores Facebookside - Børns Voksenvenner
Se vores Instagramprofil - Børns Voksenvenner
Se vores Linkedin - Børns Voksenvenner

 

Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00