Bliv voksenven og frivillig

Bliv frivillig

Som frivillig i Børns Voksenvenner er du med til at gøre en forskel for sårbare børn og unge, som savner fortrolige voksne og rollemodeller i deres liv.

Alt for mange børn vokser op med kun én forælder og spinkle voksen- og familienetværk. Det kan skyldes dødsfald, skilsmisse eller krævende handicaps i familien. Er der ikke andre fortrolige voksne og rollemodeller i barnets liv, kan det påvirke barnets trivsel og føre til ensomhed og lavt selvværd.

Landet over gør vores frivillige hver dag en forskel for disse børn. Og du kan være med. Måske som ven for et barn eller en familie, eller som matcher, der skaber venskaberne, eller måske synes du, at det er mere spændende at være med til at skabe opmærksomhed om vores arbejde i dit lokalområde.
 

Bliv voksenven – for børn 6-12 år

Som voksenven gør du en stor forskel for et barn med et spinkelt voksen- og familienetværk. Barnet er typisk mellem 6 og 12 år. I mødes 2-4 gange om måneden, og I bestemmer selv, hvad I laver sammen.
 

Bliv storebror eller storesøster – for børn 11-15 år

Venskaber mellem lidt ældre børn (11-15 år) og lidt yngre voksne (20-35 år) giver en helt særlig relation, der ligner en søskenderelation. Som storebror eller storesøster er du med til at give et sårbart barn mere mod i en tid med identitetsdannelse og udvikling.
 

Bliv familieven – for børn 0-6 år og familien

Som familieven er du der for en sårbar familie, typisk ét eller flere børn i alderen 0-6 år og en enlig forælder. Du bliver en del af familiens glæder, bekymringer og udvikling, og du kommer til at gøre en forskel for livet.
 

Bliv matcher – skab venskaber

Som frivillig matcher er du med til at sikre, at venskaberne mellem voksne og børn bliver skabt på det bedst mulige grundlag. Vores grundige godkendelses- og matchforløb varetages altid af to personer (matchere) fra Børns Voksenvenner, som interviewer og besøger potentielle voksenvenner samt familier og etablerer holdbare venskaber mellem børn og voksenvenner.

 

Bliv frivillig – i en lokalforening

Vores indsatser og aktiviteter er drevet af topmotiverede frivillige – og der er også brug for dig. Du kan fx blive matcher og skabe venskaber, du kan hjælpe med fundraising, events og kommunikation, eller du kan stille op til bestyrelsen i en lokalforening.