Bliv voksenven og frivillig

Bliv frivillig

Som frivillig i Børns Voksenvenner er du med til at gøre en forskel for sårbare børn og unge, som savner fortrolige voksne og rollemodeller i deres liv.

Alt for mange børn vokser op med kun én forælder og spinkle voksen- og familienetværk. Det kan skyldes dødsfald, skilsmisse eller krævende handicaps i familien. Er der ikke andre fortrolige voksne og rollemodeller i barnets liv, kan det påvirke barnets trivsel og føre til ensomhed og lavt selvværd.

Landet over gør vores frivillige hver dag en forskel for disse børn. Og du kan være med. Måske som ven for et barn eller en familie, eller som matcher, der skaber venskaberne, eller måske synes du, at det er mere spændende at være med til at skabe opmærksomhed om vores arbejde i dit lokalområde.
 

 Bliv voksenven - Børns Voksenvenner

Bliv frivillig voksenven for et barn på 6-12 år

Som frivillig voksenven gør du en stor forskel for et barn med et spinkelt voksen- og familienetværk. Barnet er typisk mellem 6 og 12 år. I mødes 2-4 gange om måneden, og I bestemmer selv, hvad I laver sammen. Som voksenven giver du barnet nærvær og tryghed, som styrker barnets selvværd og trivsel. Vores frivillige voksenvenner har alle aldre.

Læs mere om at blive voksenven

 

 


 

Bliv storebror eller storesøster - Børns Voksenvenner

 

Bliv frivillig storebror/storesøster for et barn på 11-15 år

Er du 20-35 år, kan du blive frivillig storebror/storesøster for et lidt ældre barn på 11-15 år. Det giver en helt særlig relation, der minder om en søskenderelation. Som frivillig storebror eller storesøster er du med til at give et barn mere selvtillid og mod på nye udfordringer i en tid med identitetsdannelse og udvikling.

Læs mere om at blive storebror/storesøster

 


 

Bliv familieven - Børns Voksenvenner

 

Bliv frivillig familieven for en familie med barn/børn på 0-6 år

Som familieven er du der for en sårbar familie, typisk ét eller flere børn i alderen 0-6 år og en enlig forælder. Du bliver en del af familiens glæder, bekymringer og udvikling, og du kommer til at gøre en forskel for livet. Man kan enten blive familieven som enkeltperson eller som par.

Læs mere om at blive familieven


 


 

Bliv matcher - Børns Voksenvenner

 

Bliv frivillig matcher – skab venskaber

Som frivillig matcher er du med til at sikre, at venskaberne mellem voksne og børn bliver skabt på det bedst mulige grundlag. Vores grundige godkendelses- og matchforløb varetages altid af to personer (matchere) fra Børns Voksenvenner, som interviewer og besøger potentielle voksenvenner samt familier og etablerer holdbare venskaber mellem børn og voksenvenner.

Læs mere om at blive matcher

 


 

Bliv frivillig - Børns Voksenvenner

 

Bliv frivillig i en lokalforening

Vores indsatser og aktiviteter er drevet af topmotiverede frivillige i vores mange lokalforeninger – og der er også brug for dig. Du kan fx blive matcher og skabe venskaber, du kan hjælpe med fundraising, events og kommunikation, eller du kan stille op til bestyrelsen i en lokalforening.

Læs mere om at blive frivillig i en lokalforening


 


 

 
 

Alle har brug for en ven - Børns Voksenvenner