Titel-billede-img

Thumbnail

Om os

Hvem er Børns Voksenvenner?

I Børns Voksenvenner er vores vision at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksen-netværk. Foreningen blev etableret i 1990 af socialrådgiver Gerd Augsburg efter inspiration fra det amerikanske Big Brothers Big Sisters. Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med de rette menneskelige kompetencer samt tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Vores høje faglighed og etiske retningslinjer er med til at sikre rammerne for gode, stærke venskaber. Et venskab gennem Børns Voksenvenner medvirker til at give børn styrket tro på eget værd og mod på nye udfordringer. Siden vores start har vi etableret ca. 4000 venskaber over hele landet, og i dag etablerer vi omkring 250 venskaber om året.
 
Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening med omkring 40 lokalforeninger og over 1500 frivillige, som understøttes af et landssekretariat i København samt områdekontorer flere steder i landet. Børns Voksenvenner er en ikke-politisk forening uafhængig af religion, økonomiske interesser og offentlige myndigheder.  

Børns Voksenvenner er medlem af ISOBRO - Indsamlingsorganisationernes brancheorganisation. ISOBRO arbejder for at sikre de bedst mulige vilkår for indsamlingsorganisationer og rådgiver bl.a. om jura, markedsføring og persondata i forbindelse med indsamlinger.

Internationalt netværk

Der eksisterer to internationale netværk for frivillige organisationer, der arbejder med et lignende koncept som Børns Voksenvenner. Der er et Europæisk netværk ENCYMO og et internationalt netværk Big Brothers Big Sisters International.
Børns Voksenvenner er medlem af ENCYMO -  European Network of Children and Youth Mentoring Organisations, som er et netværk af 60 organisationer i 11 Europæiske lande.