Gå til hovedindhold

Få en familieven

Har du som forælder til små børn svært at finde overskuddet og få enderne til at hænge sammen? Med en familieven får du/I en ekstra voksen i dit og din families liv – en ven, som kan støtte jer og tage del i jeres glæder, bekymringer og udvikling. Det er oftest enlige forældre, der får en familieven, men vi tager altid udgangspunkt i den specifikke families situation, så I er også velkommen til at kontakte os, hvis der er andre faktorer, der gør, at en familieven ville være en god løsning i netop jeres situation.

Vores familievenner er frivillige voksne med de rette menneskelige kompetencer samt tid og overskud i hverdagen til at være ven med dig og din familie. Alle familievenner gennemgår en grundig screenings- og godkendelsesproces med interviews, hjemmebesøg og uddannelse, før de kan blive endeligt godkendt. Det er gratis at få en familieven.

 


Bliv klogere på familieven-programmet

Hvem kan få en familieven?

For at få en familieven, har vi disse kriterier:

  • Du/I har ét eller flere børn i alderen 0-6 år.
  • Du bor måske alene med dit barn/dine børn og har måske ingen eller kun sporadisk kontakt til den anden forælder. Det kan også være, at I er to forældre, men at der er andre faktorer, der gør, at I har mindre overskud i hjemmet, fx handicap hos den ene forælder eller en søskende.
  • Du/I har et spinkelt netværk med få tætte voksenrelationer.

Hvordan skaber vi venskabet?

Vores familievenner er frivillige med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde. Typisk er det modne kvinder, mænd eller par, som vælger at blive familieven. Fælles for dem er, at de har en ren børne- og straffeattest, og at de har tid og overskud i hverdagen til at være en støtte for dig og din familie. Alle familievenner gennemgår en grundig screenings- og godkendelsesproces med interviews, hjemmebesøg og uddannelse, før de kan blive endeligt godkendt. Blandt andet deltager alle nye familievenner på et obligatorisk kursus hos Børns Voksenvenner, hvor de bliver klædt på til opgaven, og familievennerne er desuden forpligtet til at deltage i netværksmøder hos Børns Voksenvenner i venskabets første år.

Venskabet mellem dig og familievennen dannes på baggrund af vores systematiserede og grundige matchproces. Det kan godt tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab.

Vores uddannede matchere foretager interviews og tager på besøg hos både familievennen samt dig og dit barn/dine børn. Vi matcher jer og familievennen ud fra blandt andet personlighed, interesser, kemi og geografisk afstand. Du og dit barn/dine børn møder selvfølgelig familievennen, inden I siger ja til et venskab.

Matchet foretages altid af to personer fra Børns Voksenvenner, hvoraf mindst den ene har en relevant uddannelse som fx pædagog, lærer, psykolog eller socialrådgiver. Vores matchere følger venskabet tæt det første år. Som forælder kan du løbende kontakte dem, hvis du har brug for rådgivning om venskabet – også efter venskabets første år.

Her kan du se, hvordan processen med at danne venskaber som hovedregel forløber. 

Godkendelses- og matchproces i Børns Voksenvenner

Hvad laver I sammen med jeres familieven?

Din familieven tager del i din families glæder, bekymringer og udvikling og støtter jer, hvor det kan lade sig gøre. I og familievennen mødes et par timer 2-4 gange om måneden.

Da familievennen er ven med både dig og dine børn, foregår samværet primært hos dig. Du skal være forberedt på, at et familievenskab skal have tid til at udvikle sig.

Nogle familievenner bruger på længere sigt tid alene med barnet eller børnene, men venskabet er først og fremmest med hele familien.

 

Er du og din familie helt klar til at få en familieven, og kan du svare JA til nedenstående?

  • Jeg ved, hvilke kriterier der er for at få en familieven.
  • Jeg kender processen for at få en familieven.

Så gå videre til ansøgningsskemaet ved at trykke på knappen.

 

Spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få en familieven, eller har du andre spørgsmål? Så kontakt din lokalforening her.

Ale henvendelser er fortrolige.

 

Følg med

På vores sociale medier finder du masser af historier og billeder fra glade venskaber landet over:

Se vores Facebookside - Børns Voksenvenner
Se vores Instagramprofil - Børns Voksenvenner
Se vores Linkedin - Børns Voksenvenner

Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00