Gå til hovedindhold

Få en storebror eller storesøster

Børn kan være sårbare og føle sig alene i de spæde ungdomsår fyldt med identitetsdannelse og udvikling. Med en storebror eller storesøster får dit barn en helt særlig søskendelignende relation med en yngre voksen, som dit barn kan spejle sig i og tale fortroligt med. Vi har skabt venskaber siden 1990, og vores erfaring er, at et venskab gennem Børns Voksenvenner giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer.

Storebrødre og storesøstre er frivillige i alderen 20-35 år med tid og overskud til at tage del i dit barns liv. De gennemgår alle en grundig matchproces og uddannes ved Børns Voksenvenner, inden de godkendes. Det er gratis at få en storebror eller storesøster.

Bliv klogere på storebror/storesøster-programmet

Hvem kan få en storebror eller storesøster?

For at sikre et godt og holdbart venskab mellem dit barn og en storebror/storesøster, har vi disse kriterier:

  • Dit barn er mellem cirka 11 og 15 år.
  • Du og dit barn har som udgangspunkt ingen eller kun sporadisk kontakt til den anden forælder.
  • Dit barn har et spinkelt netværk med få tætte voksenrelationer.
  • Du bor måske alene med dit barn, eller måske er der svær sygdom eller svære handicaps blandt den øvrige del af familien.
  • Dit barn ønsker selv at få en ekstra voksen i sit liv.
  • Da vores storebrødre/storesøstre ikke skal have en bestemt faglig baggrund, og da det er en frivillig indsats, kan vi desværre ikke påtage os at hjælpe børn, der har behov for et professionelt, socialpædagogisk tilbud.

Hvordan skaber vi venskabet?

Vores frivillige storebrødre/storesøstre er mellem 20 og 35 år og har mange forskellige baggrunde og interesser. Fælles for dem er dog, at de har en ren børne- og straffeattest, og at de har tid og overskud i hverdagen til at være en ekstra voksen i et barns liv. Alle storebrødre/storesøstre gennemgår en grundig screenings- og godkendelsesproces med interviews, hjemmebesøg og uddannelse, før de kan blive endeligt godkendt. Blandt andet deltager de i et obligatorisk kursus hos Børns Voksenvenner, hvor de bliver klædt på til opgaven, og de er desuden forpligtet til at deltage i netværksmøder hos Børns Voksenvenner i venskabets første år.

Børns Voksenvenner har dannet venskaber siden 1990. Venskabet mellem dit barn og dets storebror/storesøster dannes på baggrund af vores systematiserede og grundige matchproces. Det kan godt tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab.

Vores uddannede matchere foretager interviews og tager på hjemmebesøg hos både storebroren/storesøsteren samt hos dig og dit barn. Vi matcher dit barn og storebroren/storesøsteren ud fra blandt andet personlighed, interesser, kemi og geografisk afstand. Du og dit barn møder selvfølgelig storebroren/storesøsteren, inden I siger ja til et venskab.

Matchet foretages altid af to matchere fra Børns Voksenvenner, hvoraf mindst den ene har en relevant uddannelse som fx pædagog, lærer, psykolog eller socialrådgiver. Vores matchere følger venskabet tæt det første år. Som forælder kan du løbende kontakte dem, hvis du har brug for rådgivning om venskabet – også efter venskabets første år.

Herunder kan du se, hvordan processen med at danne venskaber som hovedregel forløber. 

Godkendelses- og matchproces i Børns Voksenvenner

Hvad laver dit barn og storebror eller storesøster sammen?

Dit barn og dets storebror/storesøster mødes typisk 2-4 gange om måneden. De bestemmer selv, hvad de laver; de kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Aktiviteterne foregår ude eller hos storebroren/storesøsteren, der som udgangspunkt er ansvarlig for at hente og aflevere dit barn, medmindre I aftaler andet.

Dit barn og dets storebror/storesøster bliver desuden inviteret til aktiviteter sammen med andre venskabspar. Det giver dit barn mulighed for at møde jævnaldrende og mod på at deltage i andre fritidstilbud i jeres lokalområde.

Hverken Børns Voksenvenner eller vores storebrødre/storesøstre forventer, at du som forælder involverer storebroren/storesøsteren i resten af familien med andet end praktiske aftaler om afhentning og lignende. Det er det enkelte barn, som er i centrum.

 

No alt text

No alt text

No alt text

No alt text

 

Er dit barn helt klar til at få en storebror eller storesøster, og kan du svare JA til nedenstående?

  • Jeg ved, hvilke kriterier der er for at få en storebror/storesøster.
  • Jeg kender processen for at få en storebror/storesøster.
  • Mit barn ønsker selv at få en ekstra voksen i sit liv.

Så gå videre til ansøgningsskemaet ved at trykke på knappen herunder.

 

 

Få en storebror/storesøster - Børns Voksenvenner
Få en storebror/storesøster - Børns Voksenvenner

 

Spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvorvidt dit barn kan få en storebror eller storesøster, eller har du andre spørgsmål? Så kontakt os her for at høre mere.

Børns Voksenvenner er uafhængig af offentlige myndigheder, og alle henvendelser er fortrolige.

 

Følg med

På vores sociale medier finder du masser af historier og billeder fra glade venskaber landet over:

Se vores Facebookside - Børns Voksenvenner
Se vores Instagramprofil - Børns Voksenvenner
Se vores Linkedin - Børns Voksenvenner

Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00