Arv og testamente | voksenven
Gå til hovedindhold

Arv og testamente

Det er muligt at betænke Børns Voksenvenner i dit testamente. På den måde er du med til at gøre en forskel for sårbare børn i Danmark, som savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel. Som velgørende forening er Børns Voksenvenner fritaget for boafgift. Testamenterer du noget af din arv til Børns Voksenvenner, går beløbet altså ubeskåret til vores arbejde. Har du ingen tvangsarvinger, og ønsker du, at Børns Voksenvenner skal være enearving, kan hele din formue testamenteres til vores arbejde.
 

Dine arvinger er sikret deres del

Når du opretter et testamente, bestemmer du selv, hvordan din formue skal fordeles ved din død. Dog er det i arveloven bestemt, at ægtefæller og livsarvinger (børn, børnebørn og oldebørn) skal modtage minimum en fjerdedel af din arv. Det kaldes tvangsarv. Resten af arven kan du, hvis du opretter et testamente, selv bestemme over. Har du ingen ægtefælle eller børn, kan du med et testamente frit råde over hele din arv.
 

Hvordan laver jeg et testamente?

Du kan testamentere en procentdel af din arv eller et bestemt beløb til Børns Voksenvenner. Husk i testamentet at gøre opmærksom på, at arven skal anvendes til Børns Voksenvenners generelle arbejde og ikke indgå i den bundne kapital.

Et testamente skal være skriftligt og underskrevet af dig selv enten foran en notar eller to vidner, der ikke er betænkt i testamentet. Vi anbefaler, at du enten henvender dig til en advokat eller gør brug af Dokument 24Testaviva eller Mine Arvinger, når du skal skrive dit testamente. Det giver den største sikkerhed for, at dit testamente bliver udformet korrekt.

Dokument 24
Det er gratis for dig at oprette et testamente gennem Dokument 24, når du betænker Børns Voksenvenner i testamentet. Advokathjælp koster ofte mellem 4.000 og 8.000 kr. Kontakt evt. en advokat for at få et overslag, inden du går i gang. Har du ikke allerede en advokat, kan vi hjælpe dig med at finde én.

Mine Arvinger
Med Mine Arvinger kan du oprette et testamente, hvori du tildeler Børns Voksenvenner arv, eller et legat hvor du tildeler dem et beløb af din arv? Hos Mine Arvinger foregår al rådgivning kun af en uddannet jurist. Deres fokus er at give dig 100% tryghed, overblik og klarhed, når det kommer til dine juridiske dokumenter.

Når du benytter Mine Arvinger kan du få oprettet et skræddersyet testamente helt gratis, når du betænker Børns Voksenvenner gennem 30% løsningen eller med et legat på minimum 25.000 kr.

Ønsker du at blive klogere på, hvordan du kan betænke Børns Voksenvenner i dit testamente eller med et legat, kan du på deres hjemmeside gratis booke en uforpligtende rådgivningssamtale med en jurist.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til dit testamente, kan du kontakte os på info@voksenven.dk eller 70 70 71 77.

 

Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00