Alle børn burde have mindst to voksne at stole på.

Vi giver børn med spinkle eller svære familieforhold en ekstra voksen rollemodel og fortrolig.  

Bliv voksenven

Alt for mange børn vokser op med kun én forælder, typisk på grund af dødsfald, skilsmisse, krævende handicaps i familien eller lignende. Og er der ikke andre stærke voksne fortrolige og rollemodeller i barnets netværk, rammes disse børn ofte af ufrivillig ensomhed, isolation og indlæringsproblemer. Du kan gøre en livsvarig positiv forskel for disse børn!

Kontakt din nærmeste lokalforening, hvis du vil være voksenven. Du finder alle lokalforeningers kontaktinfo ved at klikke på 'Lokalt' i menuen i toppen af siden. Du kan også bruge kontaktformularen under 'Om os/kontakt'.

Du finder ansøgningskemaet til voksenvenner her

Alt hvad det kræver, er tid og overskud til at være sammen med et barn 2 - 4 gange om måneden. Det kan være en gåtur, en tur i biografen eller på stadion – eller bare en hyggedag derhjemme med spil, madlavning eller hvad I nu har lyst til. Det afgørende er, at barnet oplever glæden ved de nye oplevelser, erfaringer og roller, som venskabet giver.

Som voksenven gør man en kæmpe forskel for et lille barn. Men man lærer også meget om sig selv – og får mange nye glæder. 

I venstremenuen kan du læse mere om, hvad der kræves for at blive voksenven og hvilke glæder, det giver. Du kan også tage en uforpligtende snak med din lokalforening om, hvordan du kan være med til at gøre en forskel.

  • Eksempler på venskaber

    Siden 1990 har vi skabt mere end 3.700 venskaber. Venskaber, som gør en positiv livsvarig forskel. Klik her, og mød en række af dem. 

  • Gør en forskel som frivillig eller støttemedlem

    Du kan også gøre en kæmpe forskel som frivillig i en lokalforening eller som støttemedlem. Klik her, og læs mere.

  • Kender du en voksen, der savner at gøre en forskel?

    Vi har børn på venteliste over hele landet. Klik her, og læs mere om, hvordan du kan gøre en forskel for et barn - og berige dit eget liv. 

Almindelige børn med almindelige problemer

Børns Voksenvenner optager ikke børn af misbrugsforældre. Børn med diagnoser matches kun med voksenvenner, som har personlig og/eller faglig erfaring med børn med samme type diagnose. Vores børn på venteliste til en voksenven er fra 6 år og opefter. Som udgangspunkt skaber Børns Voksenvenner kun venskaber mellem børn og voksne af samme køn.

Hvem er vi?

Bliv medlem