Gå til hovedindhold

Bliv storebror eller storesøster

Er du 20-35 år, og har du lyst til at gøre en livsvarig forskel for en 11-15 årig?

Som frivillig storebror eller storesøster kan du være med til at give en ung mere mod og selvtillid i en tid med identitetsdannelse og udvikling. De børn/unge, som får en storebror eller storesøster, er oftest mellem 11 og 15 år, og du bliver en rollemodel og en ekstra fortrolig voksen i deres liv. Venskabet giver den unge øget trivsel, selvværd og mod på nye udfordringer.

I mødes ca. 2-4 gange om måneden i et par timer, og I bestemmer helt selv, hvad I gerne vil lave sammen – det er relationen og nærværet, der er i centrum. 

Bliv klogere på storebror/storesøster-programmet

Hvem kan blive storebror eller storesøster?

Det er først og fremmest sjovt at være storebror eller storesøster. Men det er også et stort ansvar og meget betydningsfuldt. For at sikre et godt og holdbart venskab har vi en række kriterier, som du skal kunne imødekomme og være indstillet på at leve op til:

  • Du er mellem 20 og 35 år.
  • Du skal kunne fremvise en ren straffe- og børneattest.
  • Du har tid i hverdagen til at mødes med barnet et par timer 2-4 gange om måneden.
  • Du ser dig selv blive boende i området de næste par år.
  • Inden du bliver godkendt som storebror eller storesøster, skal du være indstillet på at gennemgå en indledende telefonsamtale, et hjemmebesøg af to matchere samt at deltage i et kursus (ca. 4 timer).
  • Når du er godkendt og matchet med et barn, er du indstillet på at deltage i et par årlige netværksmøder med andre storebrødre og storesøstre i Børns Voksenvenner, hvor I udveksler erfaringer og får råd og vejledning.
  • Du har lyst til at deltage i og støtte op om netværksskabende aktiviteter på tværs af venskaber.
  • Du har lyst til at gøre en frivillig indsats, som gør en kæmpe forskel for et barn i en udfordrende tid.
  • Køn, uddannelse og etnicitet er naturligvis underordnet.

Hvad laver du og barnet sammen?

Som storebror eller storesøster mødes du typisk 2-4 gange om måneden med barnet. I bestemmer selv, hvad I laver; I kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Aktiviteterne vil ofte foregå hos dig eller ude, og du er som udgangspunkt ansvarlig for at hente og aflevere barnet.
I bliver desuden inviteret til en række aktiviteter sammen med andre børn og frivillige fra Børns Voksenvenner. Som frivillig får du dermed et større socialt netværk. Samtidig giver det børnene mod på at deltage i andre fritidsaktiviteter i lokalområdet. Hverken Børns Voksenvenner eller barnets forælder forventer, at du som storebror eller storesøster involverer dig i resten af familien med andet end praktiske aftaler om afhentning og lignende.

Hvad får du som frivillig?

Ud over at gøre en kæmpe forskel for et sårbart barn, får du som frivillig storebror eller storesøster: et helt specielt venskab et større netværk del i et sjovt fællesskab kursus og netværksmøder det første år støtte og sparring fra Børns Voksenvenner styrkede personlige og faglige kompetencer et forbedret CV.

Hvordan skaber vi venskabet?

Børns Voksenvenner har dannet venskaber siden 1990. Venskabet mellem dig og barnet dannes på baggrund af vores systematiserede og grundige matchproces. Det kan godt tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab.

Vores uddannede matchere foretager indledende telefonsamtaler og tager på hjemmebesøg hos både dig og barnet/familien. Vi matcher dig og barnet ud fra blandt andet personlighed, interesser, kemi og geografisk afstand. Du møder selvfølgelig barnet og forælderen, inden I siger ja til et venskab.

Matchet foretages altid af to matchere fra Børns Voksenvenner, hvoraf mindst den ene har en relevant uddannelse som fx pædagog, lærer, psykolog eller socialrådgiver. Vores matchere følger venskabet tæt det første år. Du kan altid kontakte dem, hvis du har brug for rådgivning om venskabet – også efter venskabets første år.

Herunder kan du se, hvordan processen med at danne venskaber som hovedregel forløber. 

Godkendelses- og matchproces i Børns Voksenvenner

Hvilken støtte får du i venskabet?

Børns Voksenvenner følger venskabet tæt det første år, og som storebror eller storesøster mødes du med andre storebrødre eller storesøstre flere gange årligt til de obligatoriske netværksmøder, hvor I deler og drøfter historier og udfordringer. Derudover kan du løbende kontakte vores matchere, som støtter og hjælper, hvis du har brug for rådgivning om venskabet. Efter venskabets første år, har du fortsat mulighed for at deltage i netværksmøder, og vores matchere står selvfølgelig også klar til at hjælpe og støtte.

 

Er du helt klar til at blive storebror eller storesøster, og kan du svare JA til nedenstående?

  • Jeg ved, hvilke kriterier der er for at blive storebror eller storesøster.
  • Jeg ved, hvilket ansvar der følger med at være storebror eller storesøster.
  • Jeg kender processen for at blive storebror eller storesøster.

Så gå videre til ansøgningsskemaet ved at trykke på knappen herunder.
 

 

 

Spørgsmål?

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan blive storebror eller storesøster, eller har du andre spørgsmål? Kontakt os for at høre mere.

 

 

Bliv frivillig storebror eller storesøster   Bliv frivillig storebror eller storesøster

 

Sådan blev storebror/storesøster-programmet til...

Storebror/storesøster-programmet startede i 2016 som et projekt i Nordjylland. Erfaringerne viste stor begejstring blandt de frivillige, som eksempelvis udtalte: ”Det er et fantastisk projekt, som skaber nogle gode muligheder for både de voksne og unge, som er en del af det.

Da projektet var en succes, blev det siden udbredt, og storebror/storesøster-programmet er nu landsdækkende.

 

Følg med

På vores sociale medier finder du masser af historier og billeder fra glade venskaber landet over:

Se vores Facebookside - Børns Voksenvenner
Se vores Instagramprofil - Børns Voksenvenner
Se vores Linkedin - Børns Voksenvenner

Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00