'Verdens bedste sag' – Mindeord for Birgit Klitgaard Leong | voksenven
Gå til hovedindhold

'Verdens bedste sag' – Mindeord for Birgit Klitgaard Leong

Vores regionskonsulent i Nordjylland, Birgit, sov stille ind natten til den 22. januar efter lang tids sygdom. Birgit var kun 64 år, og det føles meningsløst og uretfærdigt at hun tabte sin indædte kamp mod kræften. I hele sin sygdomsperiode fulgte hun med, og altid talte hun om Børns Voksenvenners fremtid og ikke sin sygdom. 

Og selvom hun glædede sig til sin seniortilværelse, var hun ikke indstillet på at stoppe alt for tidligt, dertil var hendes arbejdsengagement alt for højt.

Birgit var ikke bare en tilfældig ansat i Børns Voksenvenner – hun var en kæmpe ildsjæl. Børns Voksenvenner var hjerteblod for hende og blev en livsopgave. Når vi på medarbejdermøder talte om, hvorfor fonde mv. skulle støtte Børns Voksenvenner, var Birgits klippeskarpe bemærkning og standardsvar altid: Fordi vi har verdens bedste sag. 

Birgit var ansat i Børns Voksenvenner fra 2007, i forskellige stillinger, frem til hendes alt for tidlige død den 22. januar. Hun var kendt for sin ordentlighed, sit overblik og sin grundighed.

Hun var konsulent for hele Nordjylland, og selvom hun var Aalborgpige, lå det hende stærkt på sinde også at understøtte foreningerne i Hjørring og Frederikshavn, som hun altid var parat til at stille op for og bistå, med hvad der nu var brug for. Vi tænker på hende som Børns Voksenvenners fru Nordjylland. Hun var en institution og ikke den tilsandede af slagsen. Altid på vej til at etablere nye venskaber og passe godt på de venskaber, der var indgået.  

Hun etablerede også mange venskaber i Nordjylland de steder, hvor vi ikke har en lokalforening. Der er kørt mange kilometer på de nordjyske landeveje – ud og besøge børnene og deres familier, og hun var så glad, når det lykkedes med at etablere et venskab. Venskaberne var opgaven for Birgit, og hun tabte det aldrig af syne. Det var hendes klare opfattelse, at det var det, medarbejderne skulle bruge al deres tid på.   

Hendes overblik gjorde også, at hun altid var på forkant med at skaffe midler til vores sag og indsats i Nordjylland. Hun var utrættelig i hendes søgen efter økonomiske midler, der skulle bruges til at etablere venskaber og herefter pleje venskaberne ved at følge op og skabe fælles aktiviteter for dem. 

Birgit var også bevidst om at gøre Børns Voksenvenner synlig og kendt i Nordjylland. Hun stillede op med PR-materiale og stande ved ufatteligt mange relevante messer, skoler, kommuner, uddannelsesinstitutioner mv.
Birgit var kreativ, og det brugte hun i sin stærke indsats med at rekruttere frivillige til at etablere venskaber, og frivillige der kunne gøre en afgørende forskel for et barn, der manglede en ekstra voksen i sit liv. 

Birgit var oprindeligt pædagog, og senere hen tog hun uddannelsen som psykoterapeut. De frivillige, som etablerer venskaber, og voksenvennerne i Nordjylland, gik aldrig forgæves til Birgit, når de manglede faglig sparring. Hun blev anset for at have meget høj børnefaglighed og var meget respekteret for det blandt frivillige, hendes kolleger og øvrige samarbejdspartnere. 

Birgit var ikke bare respekteret for sin faglighed, men også meget afholdt af sine kolleger og også af de mange frivillige, som Birgit rekrutterede og samarbejdede med i det daglige. Hun havde en dyb respekt for de frivilliges arbejde, og deres trivsel lå hende meget på sinde. 

Som person var Birgit som katten – hun var sin egen og en markant personlighed med sine meningers mod. 
Vi sørger i ydmyg respekt for Birgit og hendes indsats i Børns Voksenvenner. Og vi tænker på hendes familie ikke mindst hendes tre børnebørn, der i alt for tidlig en alder har mistet deres elskede farmor. 

Æret være Birgits minde. 

Børns Voksenvenner


Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Foreningen blev etableret i 1990 af socialrådgiver Gerd Augsburg efter inspiration fra den amerikanske organisation Big Brothers Big Sisters of America. Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med de rette menneskelige kompetencer samt tid og lyst til at gøre en forskel for et barn. 

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00