Et godt venskab kan gøre en livsvarig positiv forskel for et barn eller en familie

 

Børns Voksenvenner Assens formidler to former for venskaber:

  • VOKSENVEN
    En voksenven er en frivillig voksen/evt. et par, der har tid og overskud til noget af det, der er svært at nå i en travl og presset hverdag. Det kan være en tur på fordboldbanen, et par timer med brædtspil eller bare en fortrolig snak. Det vigtigste er, at det er en voksen, som har tid og lyst til at være nærværende minimum et par timer hver uge eller hver 14. dag. Vi etablerer venskaber med børn fra 6 år og opefter, der har brug for en ekstra voksen i deres hverdag - måske fordi familien har et spinkelt netværk, er ramt af sygdom, skilsmisse, dødsfald eller andet.

     
  • FAMILIEVEN
    En familieven er en ven til hele familien. En ekstra voksen eller et par, der kan bidrage med det familien har brug for. En sparringspartner, en fortrolig for dig som voksen, en "reservebedste", en rollemodel - eller bare en god ven, I alle i familien kan dele oplevelser med. En familieven kan være en idé, hvis I mangler et godt netværk grundet skilsmisse, sygdom, svære familieforhold, tilflytnig eller andet.

     
Ønsker du at få en voksenven til dit barn eller en familieven, er du velkommen til at kontakte os.

Det har ingen betydning om barnet/ familien er nr. 1 elle 14. på ventelisten, for vores arbejde er at sikre, at barnet/familien og den/de voksne passer sammen i forhold til interesser, kemi og eventuelle ønsker om alder og geografi. Det gør, at det er meget forskelligt, hvor lang ventetid, der bliver for den enkelte.
 

Venteliste!

Vi forsøger at lave de helt rigtige match og ikke alle matcher alle.

Vi har i øjeblikket både børn og voksne på venteliste.

Børn:

Vi har i øjeblikket 1 dreng fra Assens, 1 fra Aarup og 3 fra Ebberup på venteliste til at få en voksenven. Alle 5 drenge ønsker en mandlig voksenven eller evt. et par. Læs mere om drengene her.  

A er en dreng på 12 år, som har brug for en slags reservebedste, der har lyst til at lytte. Det må også gerne være et par. Det må det gerne være en mand, som  har lyst til at være fysisk aktiv ude og evt. også har lyst til at fiske. Drengen kan også godt lide at lave noget kreativt ekempelvis i træ. Og så er han glad for at spille skak. Det må gerne være en voksenven, som har dyr.
 
B er en dreng på 6 år, der bor alene sammen med mor. Der er et ønske om en  voksenven, der er lidt ældre og det må gerne være et par. Drengen har brug for flere stabile voksne at relatere til og gerne nogen, der er gode til at lytte og har lyst til at bruge tid og dele erfaring med en dreng på 6 år. Drengen er glad for dyr og for at være aktiv ude med fodbold eller lignende, men også andet kan fange interessen. Det vigtigste er nærvær med en voksen. Samværet skal gerne være en eftermiddag i hverdagen - f. eks. hvor han bliver hentet ved skolen i Årup.
 
C er en dreng på 7 år, der ønsker en mandlig voksenven gerne fra Asssens, som kan være sammen med ham nogle timer efter skoletid en dag om ugen. C har mistet sin far ved dødsfald for ca. 2 år siden og bor sammen med mor og storebror. Det er en travl hverdag i familien og det vil være godt for C med et lille pusterum sammen med en voksenven. Gerne en, der har lyst til at spille lidt fodbold eller andet udendørs aktivitet.
 
Familier:
To alenemødre på omkring 30, begge fra Glamsbjerg ønsker en familieven
 
A er alene med  en dreng på ca. 3 år. Der er kontakt til far, men ikke fast samvær. Familien er tilflyttere og har derfor ikke meget netværk. Mor har udenlandsk baggrund, hvorfor de kun sjældent er sammen med den nære familie. Mor ønsker en familieven, som har lyst til samvær med hendes dreng og med dem som familie. Det må gerne være et par - alder er mindre vigtigt. Det må gerne være nogen, der har lyst til at gå ture og komme ud af huset og opleve noget, men det er også fint med hjemlig hygge.
 
B er alene med 2 piger på 5 og 3 år og der er en mere på vej. Der er ingen far inde i billedet. Mor er tilflytter og der er kun et meget spinkelt netværk i området. Mor ønsker en familieven, der har lyst til at være en del af hendes og børnenes liv. Gerne samvær ca. hver 14. dag. Det må gerne være et par, alder er mindre vigtigt.
 

Voksne:

Vi har flere godkendte par og enkeltpersoner, der er klar til at gå ind i et venskab med et barn eller en familie.

Det er for tiden 2 unge mænd i 20-erne, en mand midt i 40-erne, et par op i 50-erne og nogle ældre - alle klar til at blive voksenven for et barn.
Et af parrene er også interesseret i at blive famiieven.

Vi søger frivillige voksne i alle aldre, der har lyst til at blive voksenven eller familieven. 

Vi får til stadighed henvendelser fra forældre, der enten ønsker en voksenven til deres barn eller som ønsker en familieven til hele familien. 

Derfor er vi interesseret i kontakt med dig, der kunne tænke sig at gøre en forskel for et barn eller en hel familie. De familier, der henvender sig, har vidt forskellig baggrund og interesser og det samme gælder de frivillige. Derfor kan vi godt have både børn og voksne på venteliste, uden at vi oplever, der er et oplagt match.

 

Er bestyrelsesarbejde noget for dig?

Vi ønsker kontakt med dig, som har lyst til det organisatoriske arbejde i bestyrelsen - evt. noget med PR eller med fundraising.

Velkommen til at ringe til Sinne på tlf. 21 74 64 72 for at høre nærmere.
Du kan også skrive til assens@voksenven.dk

Følg os også på Facebook Børns Voksenvenner Assens
Ønsker du at modtage nyhedsbreve fra Børns Voksenvenner Assens - skriv til os på assens@voksenven.dk

Se tidligere nyhedsbreve på Facebook