Årets Frivillige 2023 | voksenven
Gå til hovedindhold

Årets Frivillige 2023

I forbindelse med vores årsmøde lørdag d. 22. april 2023 blev Børns Voksenvenners årlige Frivilligpris også overrakt.

Vinderen af Børns Voksenvenners Frivilligpris 2023: RITA JENSEN – STORT TILLYKKE 😍🎉👏❤️

 

Rita Jensen - Årets Frivillige 2023
Rita Jensen – Årets Frivillige 2023

 

Rita har været frivillig familieven i 10 år. Hun blev dengang matchet med en lille familie bestående af mor Stine og lille Aura på kun 6 mdr. Og det skulle vise sig at få stor betydning for dem alle tre – og senere fire (lillesøster Anaya kom nemlig senere til) 🥰

”Tusind tak. Jeg føler mig meget heldig. Jeg meldte mig som familieven, fordi jeg havde noget ekstra tid i hverdagen, men jeg har ikke selv børnebørn. Så venskabet med den lille familie har jo været en gave for mig. Tusind tak for prisen og for det arbejde, I laver. Jeg føler mig meget heldig,” lød det fra Rita, der nu kan kalde sig "Årets Frivillige i Børns Voksenvenner 2023".
 

En rørende indstilling

Det var Stine (moren i den lille familie), der indstillede Rita til Frivilligprisen. Du kan læse hele Stines fine og rørende indstilling af Rita her:

For 10 års siden blev mig og Rita matchet under et møde i Børnes Voksenvenner. Jeg var enlig mor til Aura på 6 måneder, og mit familienetværk var meget begrænset, da jeg alt for tidligt mistede min egen mor og ingen kontakt havde til Auras biologiske far.  

Rita var energisk og fik meget hurtigt opbygget en tæt relation til mig og Aura helt fra starten af. Mens jeg var på barsel, kom hun forbi og kørte ture med Aura i barnevognen, så jeg kunne få en pause, eller få sovet. Da Aura startede i vuggestue, var der faste dage om ugen, hvor Rita hentede Aura, og de så kunne hygge sig enten hjemme hos os eller hos Rita.   

Rita er meget omsorgsfuld, og hun har en masse spændende interesser som fx fugle, planter og naturen generelt.  

Mig og Rita blev meget hurtigt enig om, at hun ikke bare skulle være Rita, men at det passede meget bedre med Bedstemor, og den rolle udfylder hun helt og holdent.  

Rita er blevet vores familie, hun deltager i alt fra fødselsdage til begravelser og juleaften. Hun kommer faste dage om ugen, henter Aura, tager på bondegårdsture hvor alle dyr skal klappes, skovture hvor alle planter skal plukkes og dem der er spiselige skal smages på, der bliver leget, bygget huler, lavet bål og spist madpakker på en træstub. Aura er den dag i dag meget bekendt med, hvad de forskellige træer, blomster og planter hedder. Vi tager tit om sommeren på fisketur, hvor Rita tager med.

Rita deltager i alt, hvad der er af sammenkomster i vuggestue, børnehave, skole og klub, balletopvisning, fodboldkampe. Aura var på sin første flyvetur med Rita til Legoland med overnatning.  

Vi har mødt hele Ritas familie og været hjemme hos hendes søster og svoger. Hun passer ind, og hun er en meget vigtig del af vores familie og udfylder den tomhed, der kunne være ved ikke at have en mormor og ingen biologisk far, farmor og farfar.  

Aura har en lillesøster Anaya, og nu hvor Aura gerne vil lege med en veninde eller spiller i band på klubben, er det Anaya som Rita tager med på eventyr i skoven, hvor tempoet er barnets med tid til at kigge, røre og lege, og hvis man pludselig bliver træt i benene, slår de lejr med tæpper og en klapsammen-mad med leverpostej.  

Rita tager masser smukke billeder af alt, hvad mine børn oplever med hende og sender til mig, så jeg kan følge med i, hvad de oplever. Med de billeder har jeg lavet mange foto-bøger, så Aura og Anaya kan kigge tilbage og fortælle om den dag i skoven.  

Rita er den bedste Bedstemor, man kan ønske sig. Alle har brug for en Rita!  

Kh Stine (Aura og Anayas mor)

 

Tusind tak til alle Rita'er i Børns Voksenvenner

Vi i Børns Voksenvenner er SÅ taknemmelige for at have, ikke bare én Rita, men en hel forening fuld af "Rita'er" – frivillige ildsjæle med store hjerter og evnen til at være noget for andre mennesker, som har brug for det ❤️❤️❤️ Vi beundrer jer alle. Det, I gør gennem vores forening, er uvurderligt 🙏

 

Om Frivilligprisen

Alle kan indstille en frivillig til Børns Voksenvenners Frivilligpris.  Frivilligprisen kan gives til alle former for frivillige indsatser i Børns Voksenvenner. Indsatsen skal have givet en særlig værdi til lokalforeningen, landsforeningen og/eller til vores målgruppe. Det kan også være én, som har gjort noget særligt for børn i lokalsamfundet/samfundet. 

Sådan indstiller du en frivillig til Frivilligprisen
Sende en motiveret indstilling til Børns Voksenvenners sekretariat på info@voksenven.dk. Skriv "Frivilligprisen" i emnefeltet.

Hvornår skal indstillingen indsendes?
Frivilligprisen overrækkes hvert år i forbindelse med Børns Voksenvenners årsmøde i april/maj. Indstillinger til Frivilligprisen kan indsendes hele året. I starten af året vil den præcise deadline for indstillinger blive udmeldt på vores sociale medier samt i vores interne nyhedsbrev for matchere og lokalforeningsfrivillige.

 

Rita Jensen (Årets Frivillige 2023) og Poul V. Jensen (landsformand i Børns Voksenvenner)
Rita Jensen (Årets Frivillige 2023) og Poul V. Jensen (landsformand i Børns Voksenvenner)

 

Rita Jensen (Årets Frivillige 2023) og Pia Trane (ansvarlig for familieven-programmet i region Hovedstaden, hvor Rita er tilknyttet)
Rita Jensen (Årets Frivillige 2023) og Pia Trane (ansvarlig for familieven-programmet i region Hovedstaden, hvor Rita er tilknyttet)

 


Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00