Gå til hovedindhold

Tak for en fantastisk Temadag 2024

Tusind tak til alle, der deltog i Børns Voksenvenners Temadag 2024 i lørdags d. 16. marts under temaet ”Barnet i centrum – perspektiver på svære samtaler med børn”. I var alle med til at gøre dagen til noget helt særligt 😍

Vi vil især gerne sige stort tak til de tre inspirerende oplægsholdere, som med hver deres ekspertise gjorde os klogere på dagens vigtige tema:

⭐ Søren Østergaard (leder af Center for Ungdomsstudier (CUR)) dykkede bl.a. ned i, at børn ikke har brug for eksperter men i højere grad nysgerrige voksne, der lytter til dem (de går nemlig selv rundt med langt de fleste svar på deres egne spørgsmål). Han argumenterede også for, at vi skal være meget mere ambitiøse med de analoge fællesskaber med børn, samt vigtigheden i at demontere flertalsmisforståelser.

⭐ Ida Hilario Jønsson (børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår) delte ud af sin erfaring fra BørneTelefonen og gjorde bl.a. salen klogere på, hvad det er for nogle børn der ringer ind, hvorfor de ringer, og hvad det betyder for dem, at der er et sted som BørneTelefonen at ringe til og få støtte fra. Ida delte desuden en masse gode værktøjer til, hvordan man bedst håndterer denne slags svære samtaler med børn og eksempelvis kan styrke barnets egen handleparathed.

⭐ Jes Dige (stifter af Skyggebørn og psykologisk konsulent) arbejder med børn og unge i sorg og hjalp os med at forstå, hvordan alle børn er forskellige og kommer med forskellighed i mødet med os, så det kan ikke på forhånd siges, hvordan vi skal tale med børn. Vi opbygger relationer over tid, og det er okay, at det tager tid og ikke kommer fra første møde. Det er vigtigt at have blik for, hvad barnet har brug for, fremfor de forventninger barnet kan opleve at få.

Dagen blev rundet af med en spændende paneldebat, hvor panelet både bestod af oplægsholderne Ida og Jes, samt Mads, som er frivillig voksenven i Børns Voksenvenner, og Karen, som er frivillig venskabsmatcher i Børns Voksenvenner. Der var rigtig mange spørgsmål og kommentarer blandt publikum fra bl.a. frivillige i Børns Voksenvenner og kollegaer fra andre organisationer. Og det var et inspirerende panel, der med hver deres baggrund og perspektiv kunne bidrage med erfaringer, synspunkter og guldkorn 🤩

Tusind tusind tak for en berigende dag – tak til frivillige venner, lokalforeninger, samarbejdspartnere, andre organisationer og eksterne gæster for at støtte op om arrangementet og bidrage på hver jeres måde 😍🙏

Og naturligvis et stort tak til Nordea-fonden for jeres støtte, som gjorde Temadagen mulig. Vi glæder os allerede til næste Temadag i 2025!

 

Temadag 2024     Temadag 2024

 Temadag 2024     Temadag 2024

 Temadag 2024     Temadag 2024

 Temadag 2024     Temadag 2024

 Temadag 2024     Temadag 2024

 

Se det fulde program for Temadagen her

Se pressemeddelelse her

 


Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00