Tak for en lærerig og inspirerende Temadag 2023! | voksenven
Gå til hovedindhold

Tak for en lærerig og inspirerende Temadag 2023!

I lørdags d. 25. marts afholdt vi Børns Voksenvenners Temadag 2023 'Barnet i Centrum' – og sikke en fornøjelse! Lokalet var fyldt og stemningen høj, da vi tog hul på dagens spændende program i Østerbrohuset i København. Fokus var på, hvordan vi kan blive bedre til at inkludere alle børn uanset udfordringer.

Blandt de fremmødte var både frivillige voksenvenner, familievenner, storebrødre/storesøstre, matchere, bestyrelsesmedlemmer og ansatte fra Børns Voksenvenner, foruden en række deltagere fra andre organisationer –  blandt andet Røde Kors, Red Barnet Ungdom, HOME-START Familiekontakt Danmark og headspace – som også var mødte op og bakkede op om det vigtige tema.

Poul V. Jensen, formanden for landsbestyrelsen, bød velkommen til alle Temadagens fremmødte, hvorefter Peter Jensen, dagens facilitator (og regionskonsulent på Sjælland) introducerede dagens program og gav et indblik baggrunden for Temadagens tilblivelse.

Efter velkomst og introduktion gik vi i gang med dagens oplæg. Første oplægsholder var Anne A. E. Thorup, professor og speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, med sit oplæg ”Hvordan styrker vi børn og unges helbred - Barnet i et forskningsmæssigt perspektiv”, hvor vi blandt andet blev klogere på børns tidlige udvikling, psykiske sygdomme og diagnoser.

Herefter holdt Susanne Poulsen, skolechef fra Gentofte Kommune, sit oplæg ”Barnets mentale helbred set med kommunale professionelle briller”, hvor vi blandt andet blev præsenteret for begrebet 'ny udsathed' (i kontrast til 'klassisk udsathed') i et samfundsdiagnostisk perspektiv.

Tredje oplæg havde titlen ”Fra børn og unges perspektiv” og var et fælles oplæg med Mynte Gudmunda Arnardottir, som er underviser på Skolen for Recovery i Region Hovedstaden Psykiatri, og 22-årige Maja Jessen Skau, som er ungementor/peer-medarbejder i Region Hovedstaden. Mynte delte sine personlige erfaringer med psykisk sygdom og gjorde os klogere på recovery efter psykisk sygdom, herunder både hvad der kan henholdsvis hæmme og fremme recovery. Maja delte også modigt sin egen historie med psykisk sygdom tæt inde på livet og fortalte om sit nuværende arbejde som ungementor i psykiatrien, hvor hun hjælper andre unge, der lige nu står i lignende situationer, som hun selv gjorde tidligere i sit liv.

Sidste punkt på programmet var den fælles paneldebat under titlen "Kan alle børn indgå i et venskab?" med alle fire oplægsholdere, faciliteret af Peter Jensen. De fire oplægsholdere havde indledningsvist mulighed for hver især at svare på dette spørgsmål. Herefter kunne publikum stille uddybende eller andre spørgsmål til oplægsholderne. Det var tydeligt et engageret publikum med stor interesse i temaet, og der opstod livlig debat i lokalet omkring blandt andet spørgsmål til, hvordan vi i Børns Voksenvenner bedst ruster vores frivillige til at forstå og håndtere familier med psykisk sygdom (hos enten barn eller forældre/søskende), og hvad risikoen kan være for, at en voksenven måske kan gøre "mere skade end gavn", hvis barnet har nogle særlige behov, som den frivillige voksenven ikke har erfaring med.

Stor tak til Nordea-fonden, hvis støtte muliggjorde afholdelsen af Temadagen som en del af det fireårige projekt "Flere matchere for flere venskaber".

Du kan se udvalgte billeder herunder. Du kan se flere billeder i vores Facebookopslag her.

 

Anne, Temadag 2023

 

Temadag 2023

 

Susanne, Temadag 2023

 

Mynte, Temadag 2023

 

Maja, Temadag 2023

 

Temadag 2023

 

Paneldebat, Temadag 2023

 

Paneldebat, Temadag 2023

 


Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00