Gå til hovedindhold

Vi mangler en mand ligesom dig!

Børns Voksenvenner søger altid nye voksenvenner – både kvinder og mænd. Men lige nu mærker vi et særligt behov for flere mandlige voksenvenner i hele landet.

Rigtig mange børn står på venteliste til at få den voksenven, de drømmer om. Og mange af vores lokalforeninger har især mange drenge på venteliste, som ønsker sig en mandlig voksenven. Og det vil vi naturligvis meget gerne give dem.

 

Vi mangler en mand ligesom dig - Bliv voksenven

 

 

Vær dig selv – og gør en forskel

Som voksenven skal man ikke have en særlig uddannelse, man skal ikke kunne noget særligt eller være på en særlig måde. En voksenven er bare et helt almindeligt menneske – som dig og mig – der lyst til at indgå i en betydningsfuld relation med et barn.

“Jeg møder mange mænd, som ikke ser sig selv som rollemodeller eller tænker, de har noget særligt at byde ind med. Og til dem er det vigtigt at sige; det har I! I skal bare være jer selv – og være der. For mange af de her drenge har ingen mænd at spejle sig i."

– siger Karoline, der er matcher i Børns Voksenvenner og altså er en af dem, der matcher børn med nye voksenvenner.

 

Ansøg som voksenven

 

 

 

Der kan være mange forskellige grunde til at blive voksenven

  • Måske har du noget ekstra tid i hverdagen, du gerne vil bruge på en meningsfuld måde?
  • Måske er dine egne børn blevet for store til at ”lege” med, og der er ikke børnebørn endnu?
  • Måske havde du det selv svært som dreng og ville selv have haft godt at en ekstra fortrolig voksen og rollemodel dengang?
  • Eller måske kan du netop huske denne helt særlige voksen i din barndom, der gjorde en stor forskel for dig?
  • Måske vil du bare gerne gøre en forskel for et barn, som har brug for det?

 

Det kan også være alt muligt andet. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end noget andet. Det vigtigste er, at for hver voksenven der melder sig, er der et barn, der mærker en kæmpe forskel.

 

 

Sebastian, 28 år, voksenven

 

 

Jesper, 58 år, voksenven

 

 

Lidt om venskaberne

Som voksenven mødes du typisk 2-4 gange om måneden med dit venskabsbarn. I bestemmer selv, hvad I laver; I kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Det er ikke vigtigt, at du er den bedste til hverken fodbold eller at lave mad. Det er i stedet relationen, som er vigtig. Som Sebastian ovenfor forklarer det: “Vi behøver ikke spise ude eller tage på fisketure (hver gang) - men samtalen, når vi spiller PlayStation, er guld værd.” 

Børnene i venskaberne er børn, der af forskellige grunde savner en ekstra fortrolig voksen i sit liv. Det kan eksempelvis være børn, der har været igennem en skilsmisse, børn der kun har kontakt til den ene forælder, eller børn med sygdom, handicap eller dødsfald i nærmeste familie. Venskaber gennem Børns Voksenvenner hjælper med at give børn øget selvværd, selvtillid og mod på nye udfordringer, ligesom venskabet kan være med til at forebygge mistrivsel senere i barnets liv.
 

 

Ansøg som voksenven

 

Bliv voksenven - Venskaber

 

 

Bliv voksenven – alle har brug for en ven


Du ansøger om at blive voksen på undersiden Bliv voksenven.


Godkendelsesproces
For at blive voksenven skal du først indsende en ansøgning. Du bliver herefter kontaktet af Børns Voksenvenners lokale uddannede matchere til en telefonsamtale. Derefter kommer to matchere på hjemmebesøg hos dig for at lære dig bedre at kende. Der bliver også indhentet børne- og straffeattest på dig, og du deltager i et kursus en aften sammen med andre nye voksenvenner.

Matchproces
Efter denne proces leder matcherne efter det helt rigtige barn at matche dig med. Venskabet mellem dig og barnet dannes på baggrund af vores systematiserede og grundige matchproces, og I matches ud fra blandt andet personlighed, interesser, kemi og geografisk afstand. Du og barnet (og forælder) møder selvfølgelig hinanden, inden I siger ja til et venskab med hinanden.

Vores erfaring
Vi har mange års erfaring med at danne venskaber og er kendt for vores grundighed, der sikrer de bedste forudsætninger for et langvarigt venskab og at alle parter føler sig trygge hele vejen igennem. Det kan godt tage tid at finde det rigtige match, men processen er afgørende for at skabe et godt, fortroligt og langvarigt venskab.

 

➡️➡️ Læs mere om processen og ansøg om at blive voksenven på undersiden Bliv voksenven.

 

Arbejdet med at rekruttere nye mandlige voksenvenner er blandt andet blevet mulig med støtte fra Nordea-fonden. 

 

Bliv voksenven - Meld dig nu

 


 

Voksenven citat     Voksenven citat

Voksenven citat     Voksenven citat

Voksenven citat     Voksenven citat


Hvem er Børns Voksenvenner?

Børns Voksenvenners vision er at gøre en positiv langvarig forskel for børn og unge med spinkle voksennetværk. Vi skaber betydningsfulde venskaber mellem børn, der savner en ekstra fortrolig voksen og rollemodel, og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel for et barn.

Kontakt os

Åbningstider

Mandag til torsdag:
Kl. 10.00 - 16.00

Fredag:
Kl. 10.00 - 15.00